MALTA ÖĞRENCİ VİZESİ
MALTA ÖĞRENCİ VİZESİNDEKİ PANDEMİ SONRASI YENİ UYGULAMALAR HAKKINDA
03 Haziran, 2021
- Sadece D tipi vizeye girecek 90 gün ve üstü vize başvuruları değerlendirilecektir. Minimum 13 haftalık bir okul kaydı olan kişiler bu şartı yerine getirmektedirler.
- Vize başvuruları önce Malta’daki dil okulları tarafından, Malta’daki vize merkezine (CVU – Central Visa Unit) Pasaport kopyası ile başvurup, Maltadaki vize merkezinden ön onay alacaktır.
- Öğrenciler Yurtdışı Eğitim Acentaları aracılığı ile hem okul kayıt hem de vize başvurularını organize edebileceklerdir.
- 90 günün altındaki süreler için seyahat etmek isteyen öğrencilerin, şayet yeşil pasaportları ya da mevcut geçerli Schengen vizeleri var ise bunu yine yapabileceklerdir.
- Ancak 90 gün altı süreler için henüz yeni vize başvurusu yapılamayacaktır.
- An itibarı ile Türkiye’den gelecek öğrencilere karantina uygulaması söz konusu değildir.
- An itibarı ile Türkiye’den gelecek öğrencilerin Covid testi yaptırmış olmaları zorunludur.
- Malta’ya uçuş tarihinden 48 saat evvel yapılmış bir negatif test sonucunu gösteremeyen kişilerden, varışta Malta Uluslararası Havalimanı'nda PCR testi yaptırmaları istenecektir.
Ayrıca bu kişilerden, 14 gün karantinada kalmaları istenecektir. Artık havaalanında ücretsiz PCR testleri yapılmamaktadır.(Test ücreti: €125’dur.)
MALTA ÖĞRENCİ VİZESİ İÇİN GÜNCEL GEREKLİ EVRAKLAR:
(SCHENGEN EĞİTİM VİZESİ)
- PASAPORT: Seyahat dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay geçerli olan ve içinde en az 2 boş sayfasi bulunan orijinal pasaport ve fotokopisi sunulmalıdır.
- VİZE BAŞVURU FORMU: Eksiksiz, imzalı, gerçeğe uygun doldurulmuş başvuru formu (E -Mail adresi, cep telefonu ve işyeri telefon numarası )
Bu formun temini ve doldurulması konusunda Boğaziçi Yurtdışı Eğitim size destek sunacaktır.
- VESİKALIK FOTOĞRAF: 1 adet yeni çekilmiş renkli biometrik fotoğraf.
- FOTOKOPİLER: Pasaportunuzun ilk sayfası ile birlikte işlenmiş tüm sayfaların fotokopisi + Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
- UÇAK BİLETİ REZERVASYONU: Gidiş dönüş uçak bileti
- SEYAHAT SAĞLIK SİGORTASI: Seyahat sağlık sigortası dönüşten itibaren 15 gün fazla olacak şekilde yapılmalıdır. Başvurularda
istenen seyahat sigortası 30,000 Euro teminatlıdır.
Hayat sigortaları, seyahat sağlık sigortası olarak kabul edilmemektedir.
- OKUL KABUL MEKTUBU : Ders/Derslerin detaylarını, süresini ve ücretini gösteren, kuruluşun mührünü ve okul yöneticisinin imzasını taşıyan Malta eğitim kuruluşundan kabul mektubu ve ödemenin yapıldığını onaylayan makbuz.
Bu belgelerin temini konusunda Boğaziçi Yurtdışı Eğitim size destek sunacaktır.
- NİYET MEKTUBU : Vize başvurunuz ile ilgili açıklama yapmak veya iletmek istediğiniz durumları içeren Türkçe yada İngilizce yazılmış imza ve tarihli yazı. Bu yazı konusunda Boğaziçi Yurtdışı Eğitim size destek sunacaktır.
- SEYAHAT VE EĞİTİM MASRAFLARININ NASIL KARŞILANACAĞINI GÖSTERİR BELGELER: Son 3 aya ait bankadan imzalı ve kaşeli hesap dökümü güncel ve son 15 gün içinde işlem görmüş olmalıdır.
Varsa ticari araç ve tapu ruhsatı ayrıca sunulabilir.
- ÇALIŞANLAR:
- İŞYERİNDEN İZİN BELGESİ: Şirket kağıdına yazılmış İşveren mektubu (izin onayı) (sabit iş telefonu ve adresi, imzalayan kişinin ismi ve pozisyonu, göreve baslangıç tarihi, seyahat süresi, çalışanın pozisyonu )
SGK giriş bildirgesi ve Son 3 Aylık Maaş Bordroları - SİGORTA HİZMET DÖKÜMÜ: Yetişkin başvuru sahipleri (Çalışan, çalışmayan, iş veren veya emekli) ve sponsor kişiler için zorunlu evraktır.
- ÇALIŞAN VEYA ŞİRKET SAHİPLERİ :
- ÇİFTÇİ İSE:
- ÖĞRENCİ BELGESİ :
Öğrenciler güncel barkodlu öğrenci belgesi sunmalidir. Barkodlu öğrenci belgesi e-devlet üzerinden temin edilebilir.
- BAŞVURU SAHİBİNİN HİÇBİR GEÇİM KAYNAĞINA SAHİP OLMAMASI DURUMUNDA:
Ebeveynden ya da vukuatlı nüfüs kayıt örneğiyle akrabalığını kanıtlayabileceği kişilerden alınan ve gidiş dönüş tarihlerini kapsayan, noterden onaylı, ORİJİNAL ve GÜNCEL taahhütname sunmalıdır.
Öğrenciler için, konaklama ücreti ödendiyse günlük 18 Euro, ödenmediyse 30 Euro gösterilmesi gerekmektedir. Taahhütname arkasında sponsorun noter onaylı kimlik fotokopisi bulunmalıdır
Sponsora ait iş evrakları da olmalıdır.
- REŞİT OLMAYANLAR İÇİN:
Seyahate katılmayacak ebeveyn ya da ebeveynlerden (velayet durumuna bakılmaksızın) orjinal muvaffakatname. Muvaffakatname arkasında noter onaylı Vukuatlı Nüfus kayıt örneği yer almalıdır.
- OTURUM İZNİ KARTI: Türkiye’de ikamet eden yabancılar başvuru yaparken Turkiye’de EN AZ 6 aydır ikamet ettiklerini gösteren ve aynı zamanda Malta’dan dönüş tarihinden itibaren EN AZ 3 ay daha geçerli oturum izni kartı sunmalıdır.
SCHENGEN ÜLKELERİ HANGİLERİDİR ?
26 Schengen ülkesi şunlardır:
Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Lihtenştayn,
Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç ve İsviçre.
SCHENGEN (ŞENGEN) NEDİR ?
Schengen, Fransa, Almanya ve Belçika üçgeninin ortasında bulunan, ufak ama zengin bir ülke olan Lüksemburg'un güneyinde bir şehirdir.
1985' in Haziran ayında 7 Avrupa Birliği üye ülkesi aralarında bir anlaşma imzalamış ve sınırları kaldırarak vatandaşlarının rahatça dolaşmasını sağlamışlardır.
Bu anlaşma Schengen şehrinde imzalandığı için katılan ülkeler Schengen Ülkeleri olarak tanınmıştır.
SCHENGEN VİZESİ NASIL KULLANILIR?
Sadece tek bir Schengen ülkesine seyahat planlıyorsanız, ziyaret etmek istediğiniz ülkenin başkonsolosluğuna vize başvurusunda bulunmalısınız.
Birden fazla Schengen ülkesine seyahat planlıyorsanız vize için gideceğiniz ilk Schengen Ülkesinin başkonsolosluğuna başvurmalısınız.
Örneğin; İtalya'dan İspanya'ya geçmeyi düşünüyorsanız müracaatınızı İtalyan Konsolosluğu'na yapmalısınız.
ÖNEMLİ ! İlk Schengen Vize başvurusu, kişinin kendisi tarafından, şahsen yapılmak zorundadır. İlk vizeden sonraki başvurularınızda aracı firma kullanarak başvurunuzu yapabilirsiniz.